قیمت روز ماهی قزل آلا در بازار عمده فروشی تهران و اصفهان با توجه به نوسانات و تورم رو به افزایش است; قیمت ماهی قزل آلا در بازار را می توان به دو حالت زنده و منجمد عرضه کرد.
ماهی قزل آلا زنده به صورت عمده از کیلویی ۹ هزار تومان تا ۱۴ هزار تومان به فروش میرسد; البته نوع ماهی قزل آلا که محلی و یا پرورشی باشد نیز بر قیمت آن تاثیر می گذارد.
نکات مهمی که باید در خرید ماهی قزل آلا به آن توجه نمود به شرح ذیل می باشد:
- تولید کننده ماهی قزل آلا عامل مهمی در کیفیت ماهی قزل آلا و قیمت روز ماهی قزل آلا دارد; این به آن معنی است که تولید کننده ماهی قزل آلا در تغذیه، نگهداری و استفاده از داروهای تجویزی از چه روش هایی استفاده نموده است.
- فاصله تولیدکننده ماهی قزل آلا ها با مراکز فروش و خرید گوشت تاثیر زیادی در قیمت عرضه شده دارد; به این صورت که هرچه فاصله تولید کننده بیشتر باشد هزینه های حمل و نقل بر قیمت ماهی قزل آلا موثر می باشد.
- فروشندگان و تاجران گوشت ماهی قزل آلا تاثیر زیادی بر قیمت دارند مثلا اتفاق می افتد; یک تاجر یا فروشنده قزل آلا های باکیفیت را به همراه گوشت بی کیفیت به بازار عرضه می کنند و قیمت کمتری را پیشنهاد می نمایند.
- بازار ماهی قزل آلا نیز تاثیر زیادی در کیفیت و قیمت روز ماهی قزل آلا دارد; بعضی از نحوه کشتارشان به گونه ای است که بخشی از خون آبه دفع نشده و وزن به صورت غیر واقعی بالا میرود.
نژادهای مختلف ماهی قزل آلا
ماهی قزل آلا، ماهی بسیار ارزشمندی است که به دلیل طعم غنی و فواید تغذیه ای اش شناخته می شود، نژادهای متفاوتی را در بر می گیرد. هر نژاد ماهی قزل آلا دارای ویژگی ها، زیستگاه ها و الگوهای مهاجرت منحصر به فردی است که آنها را متمایز می کند. در این مقاله، پنج نژاد مختلف ماهی قزل آلا را بررسی خواهیم کرد و ویژگیهای فردی، توزیع و اهمیت آنها را در صنعت ماهیگیری و دنیای آشپزی روشن میکنیم.
ماهی قزل آلا شینوک (Oncorhynchus tshawytscha)
ماهی قزل آلا شینوک که به عنوان شاه سالمون نیز شناخته می شود، بزرگترین و پرطرفدارترین گونه در خانواده ماهی قزل آلا است. این ماهی های باشکوه بومی منطقه شمال غربی اقیانوس آرام در آمریکای شمالی هستند و می توان آنها را در امتداد سواحل غربی آمریکای شمالی و آسیا یافت. آنها به دلیل اندازه استثنایی خود شناخته می شوند و برخی از افراد تا ۵۰ یا ۶۰ پوند وزن دارند.
ماهی قزل آلا شینوک، آندروموس است، به این معنی که بخشی از زندگی خود را در آب شیرین و بقیه را در دریای آزاد می گذرانند. آنها مهاجرت های قابل توجهی را انجام می دهند و صدها مایل در بالادست سفر می کنند تا در رودخانه های مادرزادی خود تخم ریزی کنند. ماهی قزل آلا شینوک به دلیل اندازه و محتوای روغن بالا، طعمی غنی و کره ای دارد که برای بسیاری از علاقه مندان به غذاهای دریایی جذاب است. گوشت باارزش آنها اغلب به صورت تازه، دودی یا کبابی میل می شود، که آنها را به صید ارزشمندی برای ماهیگیران تجاری و تفریحی تبدیل می کند.
ماهی قزل آلا چشمی (Oncorhynchus nerka)
ماهی سالمون Sockeye که به آن ماهی سالمون قرمز نیز می گویند، به خاطر گوشت قرمز پر جنب و جوش خود شناخته شده است و آن را به یکی از بارزترین نژادهای ماهی قزل آلا تبدیل می کند. آنها بومی اقیانوس آرام و رودخانه های مجاور آن هستند و در مناطقی مانند اقیانوس آرام شمالی، آمریکای شمالی و بخش هایی از آسیا یافت می شوند. ماهی قزل آلا جورابی دارای طعمی قوی و خوش طعم است که آن را برای کاربردهای مختلف آشپزی محبوب می کند.
این گونه های ماهی قزل آلا به خصوص در رفتار تخم ریزی خود منحصر به فرد هستند. برخلاف بسیاری دیگر از ماهی قزل آلا، ماهی قزل آلا چشمی در درجه اول در دریاچه ها به جای رودخانه ها تخم ریزی می کند. آنها اغلب به سمت دریاچه های آب شیرین سفر می کنند تا تخم بگذارند و سپس به اقیانوس مهاجرت می کنند. رنگ قرمز درخشان، بافت سفت و طعم برجسته این جوراب باعث شده است که در بازارهای داخلی و بین المللی بسیار ارزشمند باشد.
ماهی سالمون کوهو (Oncorhynchus kisutch)
ماهی قزل آلا کوهو، همچنین به عنوان ماهی قزل آلا نقره ای شناخته می شود، به دلیل آکروباتیک چشمگیر و ظاهر چشمگیر خود مورد توجه قرار گرفته است. آنها بومی اقیانوس آرام هستند و در امتداد سواحل غربی آمریکای شمالی و بخش هایی از آسیا یافت می شوند. ماهی قزل آلا کوهو در مقایسه با ماهی قزل آلا شینوک از نظر اندازه کوچکتر است، اما هنوز هم به دلیل طعم لذیذ و تطبیق پذیری آشپزی ارزش زیادی دارد.
مانند دیگر ماهی قزل آلا در اقیانوس آرام، ماهی قزل آلا کوهو غیرقابل تحمل است و از آب شیرین به اقیانوس مهاجرت می کند و سپس برای تخم ریزی بازمی گردد. در طول سفر تخمریزی خود، جهشهای چشمگیری را به نمایش میگذارند و آنها را به منظرهای برای تماشاگران تبدیل میکند. ماهی قزل آلا کوهو طعم ملایم تری نسبت به ماهی قزل آلا شینوک دارد و آن را به انتخابی محبوب برای طیف وسیعی از غذاها از جمله کباب کردن، پختن و دود کردن تبدیل می کند.
ماهی قزل آلا اقیانوس اطلس (سالمون سالار)
ماهی قزل آلا اقیانوس اطلس که به سادگی به عنوان ماهی آزاد نیز شناخته می شود، گونه ای بومی اقیانوس اطلس و رودخانه های مجاور آن در اروپا و آمریکای شمالی است. آنها از همتایان خود در اقیانوس آرام متمایز هستند و به دلیل آبدار، گوشت لطیف و طعم متعادل آنها بسیار ارزشمند هستند. ماهی قزل آلا اقیانوس اطلس به طور گسترده برای پاسخگویی به تقاضای جهانی برای این ماهی لذیذ پرورش داده شده است.
برخلاف ماهی قزل آلا اقیانوس آرام، ماهی قزل آلا اقیانوس اطلس لزوماً آندرومیک نیست، زیرا برخی از جمعیت ها تمام زندگی خود را در آب شیرین می گذرانند. با این حال، بسیاری از ماهی قزل آلا اقیانوس اطلس سفرهای قابل توجهی را به دریا انجام می دهند و سپس برای تخم ریزی به رودخانه های مادرزادی خود باز می گردند. با توجه به محبوبیت آنها، تلاشهای حفاظتی گستردهای برای حفظ جمعیت ماهی قزل آلا اقیانوس اطلس وحشی و شیوههای آبزی پروری پایدار برای برآورده کردن خواستههای مصرفکنندگان انجام شده است.
ماهی قزل آلا صورتی (Oncorhynchus gorbuscha)
ماهی قزل آلا صورتی که به ماهی قزل آلا نیز معروف است کوچکترین و فراوان ترین گونه در میان ماهی قزل آلا اقیانوس آرام است. آنها بومی شمال اقیانوس آرام هستند و در امتداد سواحل غربی آمریکای شمالی و آسیا یافت می شوند. ماهی قزل آلا صورتی با گوشت صورتی کم رنگ و طعم نسبتا ملایم در مقایسه با سایر گونه های ماهی آزاد قابل تشخیص است.
این ماهی قزل آلا مهاجرت تخم ریزی را به تعداد زیاد انجام می دهند که منجر به اجراهای قابل توجه و مکرر می شود. ماهی قزل آلا صورتی برای اکوسیستم ضروری است، زیرا منبع غذایی حیاتی برای بسیاری از گونه های شکارچی از جمله ماهی آزاد بزرگتر است. در حالی که آنها به دلیل اندازه کوچکتر آنها کمتر در بازار لذیذ یافت می شوند، اغلب آنها را کنسرو کرده و برای محصولات مختلف ماهی قزل آلا فرآوری شده استفاده می کنند.
دنیای ماهی قزل آلا طیف متنوعی از نژادها را در بر می گیرد که هر کدام ویژگی های متمایز و جذابیت آشپزی خود را دارند. از ماهی سالمون سلطنتی چینوک گرفته تا ماهی قزل آلا چشم جورابی به لحاظ بصری چشمگیر، ماهی سالمون خوش طعم کوهو، ماهی قزل آلا ارزشمند اقیانوس اطلس، و ماهی آزاد صورتی فراوان، هر نژاد جایگاه ویژه ای در قلب علاقه مندان به غذاهای دریایی و جوامع ماهیگیری در سراسر جهان دارد. این ماهیهای شگفتانگیز، با سفرهای مهاجرتی و رفتارهای بینظیر تخمریزی خود، همچنان تخیل ما را مجذوب خود میکنند و در عین حال منبع فراوانی از تغذیه و لذت را برای ما فراهم میکنند. همانطور که ما از زیبایی و اهمیت این نژادهای مختلف قدردانی می کنیم، حفظ شیوه های ماهیگیری مسئولانه و تلاش های حفاظتی برای اطمینان از پایداری این گونه های نمادین برای نسل های آینده بسیار مهم است.
قیمت روز ماهی قزل در بازار تهران
قیمت روز ماهی قزل آلا در بازار تهران در دو حالت پرکنده و زنده به شرح ذیل می باشد:
- قیمت روز ماهی قزل آلا منجمد ۱۹ هزار تومان
- قیمت روز ماهی قزل آلا زنده ۱۶ هزار تومان می باشد.
- قیمت روز ماهی قزل آلا فیله شده ۲۰ هزار تومان می باشد.
شما خریدار محترم ماهی قزل آلا می توانید با مشاوره با همکاران ما از مرغوب ترین و ارزان ترین ماهی قزل آلا موجود در بازار مطلع شده و موفق به خرید ماهی قزل آلا ارزان شوید; جهت ارتباط با مشاورین ما با شماره های درج شده در وبسایت تماس بگیرید.